Image

Sprekers

Tijdens de masterclassreeks leert u van experts op het gebied van digitalisering en transformaties. Hans van Grieken is Director Digital Business Innovation bij Deloitte. Hij heeft een passie voor innovatie in het algemeen en IT-gedreven innovatie in het bijzonder. Hans is een veelgevraagd spreker over digitale transformatie en innovatie. Hij helpt C-level management bij het vaststellen van hun digitale agenda zodat de digitale ambities van het bedrijf werkelijkheid worden. Hans is ook een Executive Lecturer bij Nyenrode International Business School.

Wouter Wolters

Wouter Wolters is strateeg digitale zorginnovatie en oprichter van Buro Wisselstroom: een adviesbureau voor de menselijke kant van digitale zorginnovatie. Wouter begeleidde de afgelopen 10 jaar vele zorgorganisaties bij het ontwikkelen van visie en strategie en implementatie van digitale dienstverlening. Hij spreekt en schrijft (o.a. Skipr, Zorgvisie, Frankwatching, TEDx) met regelmaat over digitale zorginnovatie, anders organiseren/ disruptie in de zorg en organisatieverandering. Hij droeg bij aan meerdere boeken (waaronder het handboek online hulp en op dit moment “De dokter en digitalisering”) en ontwikkelt momenteel in opdracht van Zorg voor innoveren (VWS, ZonMW, de NZA en het Nederlands Zorginstituut) een kennisbank e-health implementatie.

Jitske Kramer

Jitske Kramer, Corporate antropoloog en expert op het gebied van diversiteit, internationaal samenwerken en organisatiecultuur. Drs. Jitske Kramer – corporate antropoloog, Chief Academie voor Organisatiecultuur,  bestseller auteur (De Corporate Tribe, Deep Democracy), en expert op het gebied van diversiteit, internationaal samenwerken en organisatiecultuur.

Wouter Wolters

Prof. dr. Mijntje Lückerath-Rovers is hoogleraar Corporate Governance aan de Tilburg University, TIAS School for Business and Society.

Ze heeft een achtergrond in Finance. Ze studeerde Financiele Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte van 1994 tot 2001 bij Rabobank International, allereerst als Management Trainee, en in haar laatste functie Vice-President Project Finance. Hier hield ze zich met name bezig met gestructureerde financieringen zoals operationele en cross-border leases en internationale projectfinancieringen. In 2001 is ze terug gegaan naar de Erasmus Universiteit als universitair (hoofd-)docent en doceerde daar het vak Financiele Markten en Toezicht in de Master Financieel Recht. Daarnaast schreef ze een proefschrift over operationele leases: een off-balance financieringsvorm waardoor vreemd vermogen onzichtbaar op de balans van ondernemingen staat en waardoor beleggers en andere buitenstaanders de financiele gezondheid van een onderneming niet altijd goed kunnen inschatten. Ze is in 2007 gepromoveerd.

Vanaf 2007 heeft haar onderwijs en onderzoek zich gericht op Corporate Governance. Tot die tijd werd dit vakgebied gedomineerd door ondernemingsrechtjuristen, met een focus op wet- en regelgeving. Het onderwerp is echter multi-disciplinair van aard, en de economisch/financiele kant, is minstens zo belangrijk. Mijntje richt zich dan ook op de vraag: wanneer voegt goede corporate governance waarde toe aan de onderneming.


Richard Kamman is CIO bij het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht.

Wouter Wolters

Prof. Dr. Nico Wulffraat is hoogleraar Kinderreumatologie en Cluster- en afdelingshoofd bij het UMC Utrecht.